Nu skal I sørme ha´ lidt lækkerier til weekenden :-)
Dette er en chokoladekage med hindbærmousse, og den er bare underskøn!!! Kombinationen af den lækre chokoladekage og den cremede hindbærmousse er bare intet mindre end fantastisk.
I er garanteret en sikker vinder med denne opskrift hvis I får gæster - jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke er helt og aldeles pjattet med den ;-)
Det er egentlig hindbærmoussen der er gør det hele til en himmerrigsmundfuld, og den kan man også bruge i meget andet lækkert bagværk. Jeg har bl.a også brugt den i en lækker othellolagkage, og det klædte også moussen rigtig godt. MUMS
Du kan egentlig bruge de fleste almindelige chokoladekager som bund - her får I opskriften på "konsulindens chokoladekage".
KONSULINDENS CHOKOLADEKAGE
2 æg
1/4 dl stærk kaffe
125 g sukker
½ tsk vanilie
75 g mel
½ tsk bagepulver
75 g smeltet margarine
25 g mandler
1½ spsk cacao
Æg og kold kaffe piskes til det skummer
Pisk sukker og vanilie i
Bland mel, bagepulver og cacao og tilsæt dette i æggeblandingen.
Rør mandler og margarine i dejen.
Fyldes i en smurt, melstrøet springform
Bages ½ time ved 170 grader
MOUSSE:
300 g frosne, optøede hindbær
4 blade husblas
3/4 dl vand
1 dl sukker
2½ dl piskefløde
Husblas lægges i blød i rigeligt koldt vand i 5 min.
Bærene blendes
Vand og sukker koges sammen til en sukkerlage, og gryden tages af varmen.
Husblas tages op af det kolde vand og smeltes i sukkerlagen.
Blandingen afkøles og blandes med hindbærpuréen.
Føden piskes til skum, og vendes i hindbærblandingen.
Hindbærmoussen hældes over kagen og afkøles i køleskabet.
Pyntes med friske bær.