tirsdag den 27. november 2012

HER BOR JEG - DU KAN KIGGE IND TIL MIG...

Har lige lyst til at prale lidt ;-)
Nu skal i se mit absolut yndlingsrum i hele huset :-)
Min altid hjælpsomme "handy" far har hjulpet os med at lave walkin closet.
Jeg har altid syntes at det måtte være enhver kvindes drøm at eje sådan et walkin closet og NU har jeg sørme selv fået ét.....og det er blevet lige så fedt som jeg havde håbet på :-)
Der er blevet væltet lidt vægge og ændret lidt i husets arkitektur, men resultatet er bare blevet GENIALT!!
Bagvæggen synes jeg er blevet rigtig fed - her har vi investeret i en kæmpe fotostat som ligner en rustik gammel væg - det er blevet super godt.
SE LIGE HER!!!


tirsdag den 20. november 2012

RUGBRØD MED ET TWIST

Hjemmebagt rugbrød med tørrede figner - har du nogensinde smagt det? Det smager FANTASTISK!!! Du kan egentlig vælge de fleste opskrifter på rugbrød, og så selv tilføje finthakkede figner i opskriften.
Jeg har valgt denne rugbrødsopskrift fra kogebogen Almanak (af Claus Meyer), som er en helt fantastisk bog. Den kan klart anbefales.
Denne opskrift er nem at gå til, og den kræver ingen forberedelser i form af surdej eller fordej – dog skal dejen koldhæve i min. 12 timer, men det er også det.
Hvis du tilføjer de hakkede figner får brødet liiige et ekstra sødligt pift - MUMS siger jeg bare - og så er det jo lige sæson for figner nu hvor julen nærmer sig.
Der er nu ikke noget så lækkert som et nybagt rugbrød :-)



Jeg ælter altid dejen på min røremaskine, men hvis ikke du har sådan en kan den godt æltes i hånden.

Denne opskrift er til en rugbrødsform på 3.3 liter

RUGBRØD MED ET TWIST 
Ingredienser:
2 dl kærnemælk
  • 6 dl koldt vand
  • 1½ dl øl (jeg plejer at bruge Ale No. 16. Dette er generelt en øl, der er god til madlavning, da den har en fin sødme og ikke ret meget bitterhed)
  • 15 g salt
  • 10 g gær
  • 300 skårne/knækkede rugkerner
  • 225 g hørfrø
  • 150 g solsikkekerner
  • 115 g græskarkerner
  • 250 g økologisk fuldkornshvedemel (også kaldet groft hvedemel)
  • 300 g økologisk rugmel
  • 4 g maltmel (brændt malt – dette kan udelades)
  • Lidt kerner/frø til topping (kan også udelades, hvis ikke du ønsker topping på dit rugbrød)
  • OG finthakkede figner efter behov!!!
  • Bland alle ingredienserne sammen, og rør dejen sammen i ca. 10 min. Hæld dejen i en rugbrødsform på 3.3 l (smurt med olie, hvis ikke det er en slip-let form), og pak formen godt ind i film og sæt den i køleskabet i min. 12 timer – gerne længere, da brødet derved udvikler mere smag. Dog maks. 6 døgn, da surheden i brødet ellers bliver alt for høj.
    Pensl brødet med lidt vand og drys kerner udover og bag brødet i 90 min. ved 180 grader. Vend rugbrødet ud på en rist og lad det køle helt af inden du skærer af det, så det kan nå at sætte sig.
      






     

    fredag den 9. november 2012

    SALLINGS CHOKOLADEKAGE MED HINDBÆRMOUSSE

    Nu skal I sørme ha´ lidt lækkerier til weekenden :-)
    Dette er en chokoladekage med hindbærmousse, og den er bare underskøn!!! Kombinationen af den lækre chokoladekage og den cremede hindbærmousse er bare intet mindre end fantastisk.
    I er garanteret en sikker vinder med denne opskrift hvis I får gæster - jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke er helt og aldeles pjattet med den ;-)
    Det er egentlig hindbærmoussen der er gør det hele til en himmerrigsmundfuld, og den kan man også bruge i meget andet lækkert bagværk. Jeg har bl.a også brugt den i en lækker othellolagkage, og det klædte også moussen rigtig godt. MUMS
    Du kan egentlig bruge de fleste almindelige chokoladekager som bund - her får I opskriften på "konsulindens chokoladekage".

    KONSULINDENS CHOKOLADEKAGE
    2 æg
    1/4 dl stærk kaffe
    125 g sukker
    ½ tsk vanilie
    75 g mel
    ½ tsk bagepulver
    75 g smeltet margarine
    25 g mandler
    1½ spsk cacao

    Æg og kold kaffe piskes til det skummer
    Pisk sukker og vanilie i
    Bland mel, bagepulver og cacao og tilsæt dette i æggeblandingen.
    Rør mandler og margarine i dejen.
    Fyldes i en smurt, melstrøet springform
    Bages ½ time ved 170 grader


    MOUSSE:
    300 g frosne, optøede hindbær
    4 blade husblas
    3/4 dl vand
    1 dl sukker
    2½ dl piskefløde

    Husblas lægges i blød i rigeligt koldt vand i 5 min.
    Bærene blendes
    Vand og sukker koges sammen til en sukkerlage, og gryden tages af varmen.
    Husblas tages op af det kolde vand og smeltes i sukkerlagen.
    Blandingen afkøles og blandes med hindbærpuréen.
    Føden piskes til skum, og vendes i hindbærblandingen.
    Hindbærmoussen hældes over kagen og afkøles i køleskabet.
    Pyntes med friske bær.



    onsdag den 7. november 2012

    SE LIGE DENNE SKØNNE GIVEAWAY!!!

    Åh jeg deltager bare i den fineste giveaway på en blog der hedder Finurlige Finesser, hvor man kan vinde hele denne vaseserie fra Káhler. Jeg synes bare de er SÅ fine - og hvor ville de pynte hjemme i min vindueskarm.
    Håber håber håber håber håber :-)

    mandag den 5. november 2012

    SKÅLE I HAMA PERLER

    Så kom jeg igang med de farvestrålende "Hama" Perler, som jeg købte på kreamessen. Weekenden er gået med at lave disse farvestrålende skåle :-)

    De er egentlig temmelig nemme at lave og så pynter de så fint. Farvevariationerne er uendelige!!!:
    - Find en ovnfast skål med en forholdsvis lille bund men med høje sider.
    - Smør skålen med ganske lidt olie.
    - Placer perlerne i skålen side ved side i det mønster du ønsker dig (jeg synes resultatet bliver pænest hvis perlerne står på højkant).
    - Perlerne sættes i ovnen ved 200 grader 10-15 min indtil de ser sammensmeltet ud.
    - Afkøles til de kun er lune og tages ud af skålen.

    VOILÁ!!!

    SMIL FRA HELLE :-)







    fredag den 2. november 2012

    FEDE BORDSKÅNERE

    Så er jeg kommet igang med de filtede kugler som jeg købte på kreamessen i Fredericia. De er bare så nemme at arbejde med.
    I denne omgang er det blevet til disse bordskånere - super seje med skønne farver.
    Det eneste du skal bruge er filtkugler (kan købes hos "Søstrene Grene"), en nål, "fiskesnøre" og 2 timer foran fjernsynet.

    SMIL FRA HELLE