tirsdag den 25. september 2012

JEG HAR EN AFFÆRER!!!

Indrømmet!! Jeg har for tiden en affære.....hans navn er Christian Grey :-)
Jeg har fundet en bog jeg bare ikke kan slippe igen - jeg ELSKER sådanne læseprojekter, ja, og vejret indbyder jo rigtigt til stearinlys og en go´ bog.......så det var ikke sådan en affære som du først troede ;-)  :-)
Jeg er igang med at læse "fifty shades of grey" - intet mindre end et udnævnt fænomen oversat fra amerikansk.
Og den er VIRKELIG go´ - det skal lige nævnes, at bogen ikke er for "sippede sjæle", da den hører under kategorien “mommy porn” – altså en slags sober erotik. Da jeg først hørte om den, var jeg lidt skeptisk - come on - "MOMMY PORN"!!! men den er altså, skepsis til trods, "krøbet under huden på mig" :-)
Bogen er i den grad en bog der "skiller vandene" hos anmelderne, og fænomenet er endda så stort at der er oprettet en officiel hjemmeside - klik her.

Bogen handler om den unge litteratur studerende Anastasia Steele, der i forbindelse med en opgave skal interviewe den unge iværksætter Christian Grey, hun møder en mand, der er smuk, strålende og truende. Den verdensfjerne, uskyldige Ana er overrasket over at indse, at hun er desperat for at komme tæt på denne mand, trods hans gådefulde og reservede fremtoning. Christian Grey kan ikke modstå Ana´s rolige skønhed, humor, og uafhængig ånd, og Grey indrømmer, at han også vil have hende - men på sine egne betingelser.Ana tøver fordi hun er chokeret omend betaget af Greys erotiske smag, men samtidig føler hun sig draget af hans succes og hans multinationale virksomheder, hans enorme rigdom og hans kærlige familie - Grey er en mand plaget af dæmoner og af behovet for at kontrollere. Parret indleder en dristig, lidenskabeligt fysisk affære, og Ana opdager Christian Greys hemmeligheder og udforsker sine egne mørke lyster.

Bogen er første bind i en triologi - erotisk, morsom, og dybt bevægende. Fifty Shades trilogien er en fortælling der vil besætte dig, besidde dig, og bo hos dig for evigt.

Ja. jeg glæder mig allerede til 2. bind i serien!!! :-)


fredag den 21. september 2012

IGEN IGEN

JA, så er sommeren gået på hæld, det kan vi vist hurtigt blive enige om på en regnvejrsdag som idag!!!
Denne opskrift på brombærmarmelade udgav jeg også sidste år, men den er bare SÅ go´ at den sagtens kan klare en "genudsendelse".
Det er stadig sæson for brombær, så det er bare med at komme igang med at plukke.
Vi har været ude på vores "hemmelige sted" og plukke vilde brombær, så jeg har været igang med at sylte.
Det er blevet til den skønneste brombær marmelade med vanillie og mandler - MUUUUMMSSS!!!! Den smager himmelsk!!
Go´ regnvejrsdag til jer alle :-)

OPSKRIFT:

Brombær marmelade
½ kg brombær - godt skyllet
Saft af ½ citron
ca. 325 gram rørsukker
1 tsk atamon (flydende)
2 tsk geleringspulver (til marmalade).
MASSER af vanillie (efter smag)
Mandelsplitter (efter smag)

Bærene koges i ca 10 min med citronsaft og sukker (og evt. vanilliestænger hvis du har det hjemme).
Tilsæt vaniliesukker, mandler og atamon og kog videre i et par minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt geleringspulver - rør omhyggeligt så evt. klumper røres ud.Sæt gryden på varmen igen og smag til - der skal evt. tilsættes mere sukker eller vanillie (smag og behag).
Marmeladen hældes på sylteglas som først at vaskes af i atamon og kogende vand.
Marmeladen damper af og sættes i køleskabe(sku det ske at du ikke synes at marmeladen er blevet stiv nok, så kan du genopvarme den og tilsætte ekstra geleringspulver).

EN HIMMERRIGS MUNDFULD - VELBEKOMME!!!



tirsdag den 18. september 2012

EN GAVE TIL LILLESØSTER

Vi har været på barselsvisit i weekenden hos én af mine "aller go´este" veninder i Silkeborg. Hun har fået den skønneste lille pige - så nu har hun 2. Et lille nyt liv er jo et fantastisk mirakel hver gang. :-)
Barselsgaven havde jeg selv lavet, og bestod af en lille sætterkasse i lækre pigefarver og en lille uld vest i mørklilla (jeg er især vild med de små ugleknapper på vesten :-). Jeg tror gaverne "faldt i god jord".
STORT TILLYKKE MED DEN LILLE NY PRINSESSE CHRIS!!! :-)




mandag den 17. september 2012

TADADADADAAAA - EN VINDER ER FUNDET!!

SÅ blev det tid til at finde den heldige vinder af min giveaway!!!
der var 65 lodder i puljen


OG VINDEREN BLEV......tadadaaadadaaa og trommehvirvel......



MALENE - med bloggen LIEBSIG

STORT TILLYKKE!!! :-)
Kig endelig forbi Malenes superhyggelige blog. Malene vil du være sød at maile mig din adresse, så jeg hurtigst muligt kan få sendt dig dit biografklub medlemsskab?

Til I andre - bedere held næste gang ;-)


fredag den 14. september 2012

SOMMER PÅ EN PIEDESTAL


I denne rædselsfulde regn og rusk SAVNER jeg da bare sommeren for vildt!!! Så jeg synes da liiige I skal ha´et lille sommerindlæg (selvom der ik er meget sensommer over vejret idag :-(
I foråret lavede min far disse fine blomster piedestaler. De har nu pyntet i haven hele sommeren. UHHH hvor er jeg glad for dem :-).....og det bedste af det hele......de har liiige en tilpas højde til, at Noahs små pilfingre IKKE kan nå mine sommerblomster...hehe :-) Jeg er vild med det lidt rå, afbarkede look de har, og jeg er faktisk sikker på, at de er endnu pænere til næste år, når vind og vejr har givet dem lidt "patina".
GOD WEEKEND :-)



onsdag den 12. september 2012

HUSK AT TILMELDE DIG MIN GIVEAWAY :-)

Synes liiiiiiige jeg vil minde alle mine blogvenner om min giveaway som kører indtil på søndag. Du kan stadig nå at tilmelde dig ;-) Klik på billedet øverst ude til hø. på bloggen.

mandag den 10. september 2012

MAD FESTIVAL

Denne weekend har der været "Food festival" på Tangkrogen ved Århus. Vi var inde og kigge på herlighederne, og sikke en oplevelse!! Festivalpladsen var spækket med små og store telte/boder hvor man ku´ smage og blive inspireret. Et væld af farver, dufte, smagsoplevelser - der var ALT hvad et madglad hjerte begærer!!!
SKØNT med ny inspiration....der røg da også lidt "guf til ganen" med hjem i tasken ;-)
Her får I lidt stemningsbilleder fra festivalen.
På de 2 nederste billeder kan I se hvad jeg købte med hjem - allerede den samme aften sku den pink tapanade smages og sikke en himmerigsmundfuld - MUMS.....ja og så kan man da kun blive i godt humør af den flotte farve :-D











mandag den 3. september 2012

PULLED PORK

Her får i lige en fantastisk opskrift på "sønderrevet svin" ;-) Dette er bare en himmerigsmundfuld!!!!
Det er en amerikansk specialitet og den lyder meget mere kompliceret end den egentlig er, men den er faktisk ret god som gæstemad da det meste kan laves på forhånd, og kødet egentlig passer sig selv når først det er sat i ovnen - så der er egentlig kun at sige - "SÆT IGANG" :-)


OPSKRIFT;

Nakkefillet - man skal beregne ca 40% svind i stegeprocessen
(lav rigeligt for det smager også fantastisk dagen efter ;-)

KRYDDERIBLANDING;
5 dele salt
3 dele rørsukker
3 dele paprika
2 dele barbecuekrydderi
1 del cayennepeber
1 del chillipulver
1 del spidskommen

2 dage før "rubbes" nakkefilleten med krydderiblanding - lav endelig rigelig krydderiblanding
Herefter vikles kødet ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter.

Ca 12 timer før forventet spisetid kommes nakkefilleten i ovnen ved 110 grader (ikke tildækket/ikke varmluft). Stegetiden afhænger selvfølgelig af ovnen samt mængden på kødet. (Jeg lavede 3 kg kød som faktisk allerede var færdig efter 8½ time).
Stegen sættes på en rist med vandbad under (½ vand - ½ æblejuice).
Jeg lavede pulled pork til frokostgæster, så det passede med at jeg satte stegen i ovnen inden jeg gik i seng dagen før, og så stod stegen i ovnen natten over og hyggede sig - forestil jer hvilken skøn duft der var i hele huset da vi stod op næste dag :-)
Hvis man skal lave retten til aftensmad kan man stadig godt komme kødet i ovnen natten over og så tage den ud af ovnen når den har de rette grader. Inden stegen serveres varmes den blot op igen.

Som nævnt så afhænger stegetiden af mængden på kødet, men det er helt essentielt at stegen tages ud at ovnen når temperaturen når 92 grader - brug derfor stegetermometer. Når kødet når disse grader er alle senere og fedt smeltet væk, og man har kun det møreste kød tilbage. Bliver graderne højere risikerer man at kødet bliver tørt.

Kødet trækkes fra hinanden og krydres med ekstra krydderiblanding. Man kan med fordel desuden blande kødet med æblejuice - så bliver det endnu mere saftigt.

Man kan også vælge at lave stegen på grillen, eller forstege den i ovnen og afslutte med at komme den i grillen de sidste 2 timer, men denne metode har jeg ikke prøvet - du kan læse mere her

TILBEHØR;
burgerboller
coleslaw
barbequesovs

Jeg har her nedenfor forsøgt at billeddokumentere processen :-)

BON APPETIT!!!