torsdag den 27. december 2012

KANEL STANGLÆKKER :-)

Glædelig bagjul til jer alle
Denne opskrift på kanelstang er rigtig rigtig god og tager ikke så frygtelig lang tid at lave eftersom den ikke skal hæve.
Den smager bare SÅ dejligt på den go´e svampede måde - oplagt ide til weekendens morgenbord.
Kagen er desuden oz dejlig på 2. og 3. dagen, så man kan lave den evt. dagen før man skal bruge den :-)
SPITZE!!



OPSKRIFT (2 STÆNGER):
Dej
500 g hvedemel
250 g smeltet margarine
100 g sukker
50 g gær
2 æg
½ dl mælk

Remonce fyld
250 g mørk farin
250 g margarine
3 teske kanel

(en læser på bloggen har bedt mig gøre opmærksom på, at man ikke får det samme resultat af kanelstængerne hvis man erstatter margarinen med smør :-)

Margarine smeltes og afkæles lidt.
Mælken hældes i.
Når blandingen er håndvarm opløses gæren heri.
Tilsæt æg og sukker og til sidst mel.
Dejen æltes - skal ikke hæve.
Rulles til aflange plader.
Ingredienserne til remonce cremen røres sammen og smøres overalt på pladerne.
Dejen rulles som til roulade og trykkes let flade på bagepladen (der kan være 2 stænger på én bageplade).
Pensles med mælk.


Der skæres et snit midt i stængerne i hele deres længde - der skal trykkes ca. halvvejs gennem stængerne.



Bages ca. 15-20 min ved 200 grader.
Når stængerne bages åbner de sig op (se nedenfor).


Pyntes med rigelig hvid glasur.
Smager som bagerens molbo snegle mmmmmmmm.

VOILÀ :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar :-).